PayPal och Square köper varje ny brytad Bitcoin

PayPal och Square köper varje ny brytad Bitcoin … och mer

Enligt Pantera Capital driver PayPal och Square Bitcoin-rallyet, köper varje enskild utvinning av Bitcoin och orsakar brist på marknaderna.

När Bill Harris, tidigare vd för PayPal, beskrev Bitcoin som ”den största bluffen i historien” i en artikel för Vox, var det sista som skulle komma att tänka på honom den roll hans företag skulle Bitcoin Era spela i den globala antagandet av denna kryptovaluta.

Detta var 2018, precis när Bitcoin var på en stor baisseartad trend. Bubblan – som Harris beskrev den – exploderade. Men saker och ting förändrades, en ny VD ersatte Harris och Bitcoins pris återhämtade sig långsamt. Tja, långsamt tills PayPal hoppade på Bitcoin Wagon.

Enligt en rapport som publicerades av Pantera Capital har PayPals förflyttning med Bitcoin varit avgörande för dess senaste hausseartade rally.

PayPal gör Bitcoin enkelt

Allt verkar komma ner till hur PayPal anpassar sin filosofi till kryptoversen, vilket gör krypto otroligt lätt att anta. Enligt Pantera Capital har den enkelhet som PayPal erbjuder sina kryptotjänster haft en ”enorm inverkan” på allmänhetens uppfattning om Bitcoin och på antagandet av andra kryptovalutor:

”Tidigare var friktionen för att köpa bitcoin ganska betungande: ta en selfie med ditt pass, vänta dagar till en vecka för att aktiveras, dagliga gränser. Tre hundra miljoner människor fick precis omedelbar tillgång till Bitcoin, Ethereum och andra kryptovalutor.
BOM! resultaten är redan uppenbara. ”

PayPals användarbas spelar också en viktig roll till förmån. Enligt Pantera Capital är PayPal: s 300 miljoner konton 3 till 1 högre än dagens antal Bitcoin-adresser.

Detta gör det enkelt för många människor att hoppa in i Bitcoin. Faktum är att Pantera Capital anser att detta intresse för stora fintechs i krypto är ett nytt fenomen i sig. Det är därför företag som PayPal, Cashapp och Robinhood är så viktiga för denna tjurkörning att många anser vara mer stabila än 2017.

Köp dem, köp dem alla!

En annan orsak till rallyt kan vara PayPals nuvarande glupska aptit på Bitcoin och andra tokens.
Enligt Pantera; PayPal och Cash App köper så mycket Bitcoin att de kan orsaka brist på marknaden och direkt bidra till att pressa upp priserna.

Pantera Capitals uppskattningar är imponerande, och om de är giltiga skulle det finnas allt mindre Bitcoin tillgängligt att handla med tiden:

När PayPal gick live började volymen explodera. Ökningen av itBit-volymen innebär att PayPal redan inom fyra veckor efter att ha börjat köpa nästan 70% av det nya utbudet av bitcoins.
PayPal och Cash App köper redan mer än 100% av alla nyutgivna bitcoins.

I en tidigare rapport uppskattade Pantera Capital att Cash App köpte cirka 40% av alla nyutgivna bitcoins som gruvarbetare satte i omlopp.

Att lägga till de 40% som CashApp köpt till de 70% som PayPal köper avslöjar att båda företagen får 110% av alla nya Bitcoins, vilket genererar en brist på 10% av alla nyminerade mynt.

Och även om PayPal redan mottar kritik från framstående bitcoinare gör det dem fortfarande 62% rikare tack vare prisrörelsen.