Det var ikke så lenge siden, men når det gjelder prisforskjeller, kan vi like godt sammenligne forskjellige årtusener. I desember 2019 handlet bitcoin i nærheten av rundt $ 7000. Bortsett fra dyppet med den lille ulempen jeg kaller romanen coronavirus, var det det. Hvis du ønsket å gå ombord på bitcoin-godstoget, ble det ikke billigere.

Når den brøt gjennom den fem-sifrede barrieren etter at pandemien rammet, var det faktisk signalet om å komme inn til en “rimelig” pris. Selvfølgelig er rimelig et relativt begrep. For omtrent 13 måneder siden tok det en sann motsetning å kjøpe BTC, vel vitende om at i etterkant av kryptovaluta-boblen rundt 2017 handlet det opprinnelige blockchain-belønningstoken en gang for litt over $ 3000.

Siden den gang har bitcoin vært byens skål, og sikret en bemerkelsesverdig ti-bagger. Kort tid etter at den brøt den psykologiske motstandsbarrieren på $ 20.000, fortsatte den å legge til sin rekordstore rally. Før lenge såret det mot $ 30 000 – og nei, det skulle ikke be om en invitasjon.

Teknisk sett ble de galne høydene vi ser nå prognostisert for flere måneder siden. 19. desember 2019 skrev jeg at mens volatiliteten i bitcoin-prisen ikke var oppmuntrende på kort sikt, så det ut til å kartlegge en bullish flaggformasjon på lang sikt.

For å oppsummere er dette en horisontal konsolideringsfase der okser og bjørn forhandler til et “utmattelsespunkt”. Vanligvis er det på slutten av denne fasen et robust breakout-trekk til oppsiden.

Det viser seg at det jeg burde ha sagt var at bitcoin profit kartla en bullish vimpelformasjon. Det er et lignende konsept: okser og bjørn forhandler til de høye-lavt spredte traktene inn i et toppunkt. Derfra eksploderer aktivprisen høyere.

Men nå som bitcoin allerede har gjort et så sterkt trekk, hva kan vi forvente neste? Det er her det grunnleggende spiller inn.

Lave (eller negative) priser er bra for Bitcoin også!

En av de forvirrende dynamikkene i Covid-19-krisen har vært den tilsynelatende koblingen mellom Wall Street og Main Street. Midt i forferdelig statistikk over tap av arbeidsplasser og en utkastelseskrise – et problem som Washington fortsetter å sparke nedover veien – har aksjemarkedet ikke gjort annet enn å blomstre. Hvis du bare så på situasjonen fra utsiden, ville det ikke gi noe slikt.

Men det gjør det – om enn på en syk, vridd måte – når du tar inn nyanserte økonomiske data. For øyeblikket er referanserenten på flere års lavt nivå, noe som betyr at investorer nesten ikke tjener penger. Men den reelle renten (eller renten som støtter inflasjonen) er faktisk negativ.

Du vet hva det betyr? I utgangspunktet betaler du banken for å holde pengene dine. Jeg liker å tenke på det som en „garantert straff“ hvis du ikke gjør noe med pengene dine. På baksiden, hvis du ender opp med å gjøre noe med pengene dine, blir du belønnet (dvs. banken betaler deg for å ta opp et lån).

Det er rart. Men det har enorme implikasjoner for bitcoin.

Det vi har funnet ut med Robinhood-effekten, er at mennesker samlet er mer rasjonelle enn vi gir dem kreditt for. Som CNBC rapporterte, brukte mange amerikanere en del av deres koronavirusstimulasjonskontroll for å handle aksjer. Og selvfølgelig ville de – når prisene gikk negative, var det mindre insentiv til å holde seg i kontanter.

Videre passer denne epoken med billige penger perfekt inn i tusenårs tankegangen. Som smarte markedsføringsmaterialer konsekvent forteller deg, søker tusenårene bekvemmelighet, ikke fast stivhet. Vel, hva er Wall Street, men stiv med planen mandag til fredag? Ikke engang komme meg i gang med hvor upraktisk det er for folk på vestkysten å handle aksjer.

Med bitcoin og andre kryptovalutaer som handler 24/7 – ja, til og med på Martin Luther King, Jr. Day! – du kunne ikke ha en mer praktisk plattform for å unngå den negative renteboten.

Kjøp deg unna i henhold til din risikotoleranse

Selv om jeg mener at bitcoin er en overbevisende bullish handel, er jeg åpenbart ikke 100% sikker. Mitt personlige mål for 2021 er $ 50.000. Selv om jeg ikke kan fortelle deg nøyaktig når denne prisen vil bli oppfylt, vil den være en vill tur hvis den kommer dit.

Derfor, hvis du er ny på denne arenaen, må du ikke satse mer penger enn du har råd til å tape. I dette markedet kan det gå opp 15% og slippe 10% innen samme time. Du tror jeg tuller, men det er jeg ikke.

I tillegg ga den nylige ulykken med krusning oss alle en realitetskontroll. Visst nok har Onkel Sam fulgt nøye med på prosedyrene, og han vil ha sin del av kaken. Selv om jeg ikke er sikker på om regjeringsorganer kan gjøre noe – på dette tidspunktet ser det ut til at Pandoras boks er åpnet – du vil aldri si aldri.

Ripple ga store bølger til Securities and Exchange Commission (SEC) hadde en ting eller to å si. Og det utløste et skred av det jeg kort vil oppsummere som hestegjødsel.

Igjen, jeg tror de økonomiske grunnlagene stimulerer bevegelse til bitcoin, spesielt for tusenår. Men vær forsiktig da dette er et brutalt marked.

Comments are closed.