Blockchainbiter: Vad stigande inflation kan betyda för Bitcoin och den amerikanska dollarn

Bitcoin Era är ett verktyg för att undvika polisutpressning i Nigeria, centraliserade sociala medier censureras mitt i thailändska protester och Federal Reserve ordförande Jerome Powell sade att centralbanken kommer att läsa sitt tidigare inflationsmål på 2% under det kommande decenniet.

Du läser Blockchain Bites , den dagliga sammanställningen av de mest ledande berättelserna i blockchain och krypto-nyheter, och varför de är viktiga. Du kan prenumerera på detta och alla CoinDesks nyhetsbrev här .

För att bekämpa utpressning och tvångsövervakning i Nigeria vänder vissa, som den nigerianska programmeraren Adebiyi David Adedoyin, till bitcoin . Human Rights Watch har dokumenterat en trend i landet där polisen kvarhåller medborgare, bestämmer deras livsbesparingar genom tvångsinförsel till sina telefoner och tar tag i den. Det hände nästan Adedoyin. ”Pengarna de samlade in för att släppa mig i det fallet skulle ha varit mycket mer om jag hade mer pengar på mitt konto. Men jag hade de flesta av mina pengar i bitcoin, sa Adedoyin. Polisen är mindre benägna att leta efter en bitcoin-plånbok, sade han.

Bitcoinfonden

Fidelity Investments chefstrateg, Peter Jubber, lanserar en ny bitcoinindexfond . Avsedd i en onsdag morgon inlämnande i värdepappers- och börskommissionen, „Wise Origin Bitcoin Index Fund I, LP“ har ett lägsta inköp på 100 000 $ och är det senaste exemplet på Wall Street-veteraner som värmer upp till bitcoin. Wise Origin länkar tillbaka till Fidelity Investments via Jubber och Fidelitys mäklartjänst- och distributionsdotterbolag, som båda kommer att erhålla försäljningskompensation från den nya fonden. Den delar också en Boston-kontorsbyggnad med Fidelity, rapporterar Danny Nelson.

Centraliserad censur

Thailands antiregeringsprotester lyfter fram sårbarheten hos stora sociala medieplattformar som Twitter och Facebook, rapporterar CoinDesk Sandali Handagama. På onsdag sade Thailands digitala minister Puttipong Punnakanta att myndigheterna kommer att fortsätta en internet-nedbrytning – inklusive Facebook-censur och potentiell inblandning på Twitter – i ett försök att begränsa en grundläggande spridning av politisk handling i landet.

Exchange utpressning

Den Nya Zeeland börsen har stoppat handeln för tredje dagen i rad till följd av kriminella cyberattacker. Målriktad störning från skadliga skådespelare har slagit NZX-börsens värdtjänst Spark har slagit den ibland offline. De kriminella, potentiellt kopplade till cybergangarna Amada Collective och Fancy Bear, kräver bitcoin för att upphöra med attackerna. Under de senaste veckorna har gruppen också försökt att utpressa bitcoin från PayPal, MoneyGram, YesBank India, Braintree och Venmo, rapporterar CoinDesks Sebastian Sinclair.

Blockchain på LINE

Messaging-jätten LINE har lanserat en plånbok för användare att hantera digitala tillgångar och en blockchain-plattform där utvecklare kan utfärda sina egna tokens, tokenize digitala tillgångar och köra decentraliserade applikationer (dapps). Plånbokstjänsterna är endast tillgängliga i Japan vid lanseringen, där LINE är särskilt välkänt. Företaget, vars meddelandeapp har 84 miljoner användare, syftar till att utnyttja sitt befintliga nätverk för att starta utvecklingen av sina tokenekonomier och påskynda antagandet av många dappar byggda på sin egen blockchain-plattform – vilket skiljer det från andra messaging-app-blockchain-experiment.