Bitcoin-hashrat sjunker till 133M TH / s när BTC lägger in hausseartat pris

Detta kommer precis när kryptovalutan visar upp hausseartad styrka i pris.

Tidigare i oktober nådde Bitcoin hashrate en heltidshöjd (ATH) när kryptovalutan handlades lite över prisnivån på 11 000 $. Idag har nätverks hashrate skuggat en relativt stor punkt, precis när kryptovalutan publicerar ett hausseartat pris. Kan det vara så att hashraten minskar i enlighet med en betydande ökning av kryptovalutans pris?

Eller är det bara en tillfällighet?

Just den 14 oktober nådde Bitcoin Era nätverket en heltidshastighet på 144 exahash per sekund (EH / s), som Cryptopolitan rapporterade, med hänvisning till data från CoinMetrics. Vid den tidpunkten var kryptovalutapriset vackert runt 11 000 dollar. Anmärkningsvärt har Bitcoin gradvis stigit efter den tredje halveringshändelsen, som följdes av ett tidigt hashratfall till 90,2 miljoner EH / s.

Ökningen hänfördes sedan till utbyggnaden av ny generation gruvutrustning

Data från Bitcoin blockchain explorer, Blockchain.com, signalerar dock en betydande nedgång i Bitcoin hashrate. Från och med den 25 oktober minskade nätverkshastigheten till så låga som 133,348 M TH / s. Jämfört med världens högsta nivå representerar den nuvarande Bitcoin-hashaten cirka 11M TH / s nedgång på mindre än två veckor.

En ökning av nätverkets hashrate indikerar att gruvarbetare är aktiva. Så nedgången i dag kan betyda mindre konkurrens och att vissa gruvarbetare blir inaktiva.